Makale Kategorileri

Ahşap Kapı, Mobilya Kapı, Lamine Ve Kompozit Kapı Montajı

Kapı Çeşitleri Ve Detayları
İçerik Başlıkları

Kapı Nedir?

Bir mekandan diğer bir mekana geçiş yapmak için kullanılan ahşap, demir yada aliminyum malzemedan üretilen unsur ve mimarik ögedir. Kapı her kültür ve uluslarda kullanılan tarihi ilklere dayanan bir malzemedir. Kapı sadece kanattan oluşmaz, kapıyı aktif eden kasa ve menteşe bölümleride mevcuttur. Kapı mimaride en çok çeşitleri olan unsurdur. Genişlik ve yükseklik olarakta değişmektdir.

Kapı genel anlamda güvenlik, bir yerde bulunan ve gizli kalması gereken bölümü kapatma ve onu açma olanağı olarakta kullanılır. Günümüz teknolojisie baktığımızda maddi olarak ucuz, orta ve kaliteli kapılar mevcuttur. Bu değişik kapı modellerini ülkeler arası yapılan fuarlar sempozyum ve tanıtımlarda görmekteyiz. Kapı, iç ve dış diye genelde iki katogoridir.

Kapı Çeşitleri

Kapı çeşitleri iç ve dış kapı olmak üzere iki çeşittir. Bu çeşitler içinde ise farklı isim ve katogorilere ayrılır. Mesela ofis kapısı, iç oda kapısı, villa kapısı, cami kapısı vb gibi bir mekana giriş ve bir mekandan çıkış olarak kullanılan kapılar bu isimler altında da olmaktadır.

Kapı model ve isimleri: Ahşap kapı, mobilya kapı, lamine kapı, kompozit kapı, panel kapı ve pwc kapı diye çeşitlere ayrılır.

Ado 100 Camsız Lamine Panel KapıAdo 103 Camlı Lamine KapıAdo 106 Camlı Lamine KapıAdo 4101 Camsız Lamine Panel Kapı

Ahşap Kapı: Bu kapı modeli tamamı ile ahşaptan yapılan ve günümüzde bile bulunabilen ve neredeyse yüzde sekseni el işçiliği ile yapılan modeldir. Ahşap kapı tarihçesi ilklerdendir. Makinaların olmadığı fakat kapalı alanların giriş çıkışlarında vazgeçilmez olan ahşap kapı adı da ilk olarak buradan gelmektdir. Ahşap kapı tüm ülkelerde şu an bile en çok bulunan ilklerdir. Ahşap kapı yapıldığında bir ömür dayanabilecek mukavemete sahiptir. Ahşap kapı için önemli olan sağlam ağaçtan yapılmasıdır. Teknolojik makinalar olsa dahi ahşap kapı tasarım ve modele dönüşmesi yinede el işçiliği gerektirmektedir. Ahşap kapınız var ise ve tam ise sağlıklısınız demektir.

Mobilya Kapı: Mobilya kapı genelde dekoratif olan ve tamamı cilalı ahşap kapı diye adlandırılan modeldir. Bu kapı modelleri diğer kapılara göre hem sağlam hemde maliyet açısından pahalı olan  kapıdır. Mobilya kapının bir diğer özelliği ise diğar kapılara göre mobilya kapı daha ağır, modelleme ve tasarım açısından daha fazladır. Mobilya kapı günümüzde kullanım yerleri, malikane ve özel müstakil evler yada binalarda tercih edilmektedir. 

Lamine Kapı: Lamine kapı modeli elektronik teknolojik makinalarda ahşap desenli ahşap modelli olarak üretilen, üretimi seri olarak makinalarda yapılan kapılardandır. Bu kapı modeli hem kaliteli hemde standartın altında kalitelerde de üretilmektedir. Lamine kapı model ve görünüm olarak tüm ahşap modellerini bünyesinde bulunduran zengin bir yelpazesi vardır. Lamine kapı günümüzde tüm ev ve işyerleirnde görmak mümkündür. Lamine kapı son teknoloji ürünü olarak ado kapı fabrikalarında ürertilmektedir. Lamine kapı işçilik ve montajları zaman ve maliyet açısından da uygundur.

Kompozit Kapı: Kompozit kapı pwc ve ahşabın zenginleştirilip ve aynı zamanda sağlamlaştırılarak Ülkemizde ve Avrupada en çok tercih sebebi olmuştur. Kompozit kapının üretim nedeni aslında daire kapılarında, iş yeri kapılarında, okul ve kalabalık yaşam alanlarının olduğu bölgelerde sağlamlık açısından en dayanıklı ürün olduğundan tercih sebebidir. Diğer kapılara göre kompozit kapı yelpazesi hem geniştir, hemde kompozit kapı montajı kolaydır. Kısaca kompozit kapı denince Ado Kapı, kompozit denince pwc ve ahşabın bir arada tasarımı demektir.

Panel Kapı: Panel kapı aslında camsız olan ve tamamen gövdeden oluşan kapıdır. Günümüzde yaygın olarak bilinen adı ise amerikan panel kapıdır. Bu kapı üzeri ahşap dekore edilmiş mdf ile kaplı olan ve diğer kapılara göre maliyeti en az olan kapılardır. Panel kapılar genelde toplu konutlarada ve proje bazlı konutlarda çok sık olarak tercih edilmektedir. Panel kapı fiyatlarına baktığımızda ise neredeyse diğer kapılardan daha uygundur. Panel kapı imalatı teknolojik makinalarda seri olarak üretilmektedir.

Pvc Kapı: Plastik hammaddeli kapı, bu kapı tamamen elektronik makinalarda üretilir. Pvc olan bir kapıyı elde imal etmeniz olanaksızdır. Çünkü pvc kapılar el ile şekil almaz, enjeksiyon ve pres makinalarda şekil aldığından bu olanak ahşap kapılara göre muhaldir(imkansız). Pvc kapılar aslında genel olarak dış mekanlarda kullanılır. Tüm dünyada ve ulus ülkelerde yaygındır. Pvc kapılar iç mekanlarda wc, banyo ve balkon gibi ıslak zeminlerin olduğu alanlarda kullanılır. Pvc kapı doğraması iç aksamı mukavemeti sağlam olması için sac ilede destekelenmektedir. Pvc kapı maliyetleri tüm üreticilerde genelde aynı maliyetlerdedir. Pvc kapı modelleri ahşap model ve renk kartelası geniş olan bir üründür. İş yerlerinde ve tüm yaşam alanlarında kullanılabilen teknolojik bir üründür.

"İç ve dış mekanları zengin gösteren, kapılardır."

Bir sonraki makalemiz olan Kompozit Kapı Nedir? başlıklı konuda kompozit kapı, kompozit kapı nedir, kompozit kapı hakkında, kompozit kapı özellikleri hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

22288 Görüntüleme
5 (1 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Ado 300 Camsız Ahşap Lamine Kapı 20Cm Kasalı Ado 300 Camsız Ahşap Lamine Kapı 20Cm Kasalı
0.00 TL
18487
(10)
Ado 100 Ahşap Kompozit Kapı 22Cm Kasalı Ado 100 Ahşap Kompozit Kapı 22Cm Kasalı
0.00 TL
14004
(5)
Ado 1134 Camsız Kompozit Kapı Ado 1134 Camsız Kompozit Kapı
0.00 TL
12370
(1)
Ado 301 Camlı Ahşap Kompozit Kapı Ado 301 Camlı Ahşap Kompozit Kapı
0.00 TL
12268
(1)
Ado 111 Camlı Kompozit Kapı Ado 111 Camlı Kompozit Kapı
0.00 TL
8935
(0)
Ado 3203 Camsız Kompozit Kapı Ado 3203 Camsız Kompozit Kapı
0.00 TL
7618
(2)
Ado 3000 Camsız 16 Ve 18Cm Panel Kapı Ado 3000 Camsız 16 Ve 18Cm Panel Kapı
0.00 TL
6861
(1)
Ado 330 Camsız Lamine Kapı 20Cm Kasalı Ado 330 Camsız Lamine Kapı 20Cm Kasalı
0.00 TL
6309
(1)
Ado 411 Tek Camlı Kompozit Kapı Ado 411 Tek Camlı Kompozit Kapı
0.00 TL
6285
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Aykut****
Aykut****

Kapı montajcısıyım 4 kişilik ekibimle

Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi

Telefon numaranızı kaydettirdik, gerek olduğunda sizi arayacaklar 

teşekkür ederiz.

Whatsapp Hızlı Arama Mesaj At